Spela hälsosammare

Hur kombinerar man datorspel med ett sunt leverne? Tja, man kan ju till exempel låta bli att sitta klistrad framför spel flera timmar om dygnet och se till att komma ut röra på sig lite då och då. Och man kan välja bort chipsen, ostmackorna och hämtmaten och stoppa i sig lite nyttig mat istället. Men om man nu verkligen vill göra själva spelandet bättre, hur gör man då? Det finns spelkonsoler som är utvecklade för att man ska kunna spela rörelsespel, som Wii Fit och Xbox Kinect, men nu pratar jag alltså om gamla hederliga datorspel där du använder mus och tangentbord. Hur gör man då?

Jag har kommit på en, enligt mig, genial lösning på det här. Eller, lösning är kanske lite att ta i, men i alla fall ett sätt där du kan kombinera datorspel med frisk luft. Det hela är väldigt enkelt egentligen. Det enda du behöver göra är att ta med dig din bärbara dator ut i trädgården och slå dig ner i dina utemöbler och spela där. Det kanske inte kommer att förbättra din hälsa något enormt, men frisk luft är väl ändå bättre än att sitta instängd hela tiden? Det här är förstås en idé som är något väderberoende, men om du har till exempel ett uterum eller en altan med tak så kan du sitta ute även när det regnar. Och sol på skärmen löser man enkelt genom att sätta sig i skuggan.

Dags att skaffa nytt
Okej, jag ska inte ta åt mig någon ära för att jag har kommit på en revolutionerande idé här, men jag har faktiskt bestämt mig för att jag ska försöka sitta ute lite mer och spela i sommar. Det är ju på sommaren man vill vara ute, men samtidigt vill man ju också spela när man faktiskt har tiden för det. Och när man då har varit inne och spelat en hel eftermiddag så får man dåligt samvete för att man inte har utnyttjat det fina vädret. Så nu har jag bestämt mig för att jag ska investera i lite nya trädgårdsmöbler och skapa en mysig hörna ute där jag kan sitta och spela.

Det finns mängder av fina möbler till trädgården på Chilli.se så jag har bestämt mig för att beställa därifrån. Det finns en riktigt cool möbel som heter Apple House som jag verkligen skulle vilja ha. Kolla bara vad snygg den är! Men jag måste säga att det tar lite emot då jag ju är en PC-kille. Den har ju inget med riktiga Apple att göra, men ändå. Att sitta i ett äpple och spela, som är misstänkt likt Apple-äpplet… Det tar emot som sagt. Och så var den ju inte direkt jättebillig heller.

Så, nej, något äpple blir det nog inte. Men jag ska definitivt handla andra utemöbler från Chilli. Kanske någon slags lounge-grupp som är mysig att sitta i. Fast man måste ju också tänka på att det ska gå att sitta bekvämt när man spelar, och då brukar en lite mer vanlig stol vara att föredra. Ryggstödet är viktigt, och även att man kan komma nära bordet så att man slipper sitta med utsträckta armar. Så vi får se vad det blir för slags möbler. Jag lovar att göra en recension av mina nya spelmöbler i sommar så att ni får höra om det var en bra idé eller inte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *