2021-10-20 17:29:39
Nya versioner av Zone Alarm!

De nya versionerna Zone Alarm 3.0 och Zone Alarm Pro 3.0 ska vara säkrare.


Enligt pressmeddelandet på Zone Labs hemsida ska de nya versionerna både vara säkrare och lättare att använda. Redan tidigare var de lätta att använda.

Den ökade säkerheten hos Pro-versionen ligger bland annat i blockering av cookie-filer och utbyggt stöd för lokala nätkverk, även trådlösa. Båda versionerna har också fått hjälpprogram för installationen, på engelska kallade Wizards. Dessutom ska felmeddelandena ha blivit lättare att förstå, loggarna blivit bättre och statistiken blivit lättare att förstå. Båda versionerna tar dessutom ett slags fingeravtryck på de program som godkänts av användaren för att inte hackare ska kunna maskera illasinnad kod som ett godkänt program.

Pro-versionen har dessutom funktioner för skydd mot Javascript och ActiveX samt möjlighet att blockera annonser. En ny ruta visar om de nätverk som programmet upptäcker är betrodda eller inte, det gäller både fasta och trådlösa.

Båda ska börja säljas under årets fjärde kvartal. Zone Alarm 3.0 kommer fortfarande att vara gratis för privat bruk och icke-kommersiellt bruk.

Tillverkarens hemsida
http://www.zonelabs.com
/Kristina EdströmSkicka nyheten till en vän

Tillbaka till senaste nytt